понедељак, 9. април 2018.

6, 5, 4, 3, 2...

ANA JELENA (dvostruko žensko ime i ime mlade crnogorske teniserke Vujošević), ARATUN (katalonska slikarka Marija), EN, ERICOT (antibakterijski agens kompanije Magnolia Dispersible Co-trimoxazole, ETANAV (kompanija iz mesta Galac u Rumuniji), GRELOJ (brend opreme za golf), ILINEK (pejzažni park u poljskom gradu Plonsk iz 19. Veka), KAKADI (grad u Nepalu), KATERINA NIKOLAJEVA (ruska plesačica), KIRASO, KIRIMETAR (merilo radioaktivnosti sa očitavanjem u kirijima, danas zamenjen sa bekerelom), NACIMATI, NIMETA (mesto u Indiji), ORIGINAL, OTIMIR (potok u selu Podbor, Gornja Rama, BiH), OZIJEL (opština u Francuskoj i Katov sin iz Biblije), RATESE (mešanac maltezera i američkog rat-terijera), SIRAMA (reka u Salvadoru), SJ, SONANI (glumica Soni na IMDb), STONSK (mesto u Poljskoj, Stążki), STOTINU PEDESET OSAM, SVETOSAVSKI KONGRES, TERITORIJALIZIRATI, TIGITE (reka u Tanzaniji), VERATA (provincija na Fidžiju i tradicionalna španska rasa domaćih koza), VILIPA (žensko ime po Šimundiću i glumica Velga na IMDb).
Žarko Đokić
Kad vam se učini da ne može bolje, pokušajte još jedared! PDR = 7,85.
VIDI SA 3 

5 коментара:

  1. Bravo, Žarko! Eto, dokazao si da se ova Feniksova visoka skandinavka (6x18) može sastaviti, ne sa pet, ne sa četiri(to si već uradio) već sa samo DVA CRNA POLJA! Još jednom - aferim!

    ОдговориИзбриши
  2. Kod trojke sam napisao da se šalim,a šta sad trebam napisati. Vremena za ovakvo što nemam, niti se svemrežjem znam služiti ovako kao Žarko. Iako su vodoravni pojmovi "užasni" križaljka se može riješiti zbog rješivih osamnaestica.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Rešade, za čestitke, Nedjeljko-jer si me "uveo" u priču svojim pregalaštvom i tebi Miroslave za posvećeni prostor i pažnju. Istinski sam uživao u traganju za dobitnim kombinacijama. Bila je ovo dobra epizoda u onome što pripada "rekreativnoj lingvistici", gde se osećam slobodnim! Nisam siguran da li mogu da napišem "haug", kako sam to uradio u imejlu Miroslavu, nikad se ne zna! Živela Enigmatika!
      Žarko

      Избриши
  3. Mislim da za ovakve radove treba izmisliti novu kategoriju u enigmatici - enigmatska fantastika. Bravo Žarko!

    ОдговориИзбриши