среда, 11. новембар 2015.

NEOBIČAN MAGIČNI KVADRAT 7x7

Umesto opisa, prenosim prigodnu pričicu kolege Branislava Nikića iz koje treba izvući sedam pojmova od kojih se ovaj magični kvadrat 7x7 sastoji: Britanska soul pevačica Džoš Ston i novinar jednog poznatog časopisa razgovarali su na temu: Mihail Šolohov i njegovo delo "Tihi Don''. Pevačica je izrazila sumnju da je ovoliko obiman roman delo samo jednog čoveka, ali se iskusni žurnalista sa njom nije mogao složiti oko toga...
OVDE možete pročitati kako je nastao ovaj kvadrat 7x7 sa neuobičajenim opisom, ali vam preporučujem da ga prvo rešite, pa tek nakon toga, iskoristivši dati link, odete do bloga kolege Borisa Dubovskog ("Oaktree Goodies") na kome je ovaj zajednički rad i stvoren. Na kraju i jedna, ne baš nevažna napomena: pravilniji oblik imena i prezimena pomenute pevačice je: Džoš Stoun.

4 коментара:

  1. DŽOŠ STON
    OVOLIKO
    ŠOLOHOV
    SLOŽITI
    TIHI DON
    OKO TOGA
    NOVINAR

    ОдговориИзбриши
  2. Tačnije, dotična se zove Džos (Joss - od Džoselin) Stoun, tako da, na žalost, ovom radu definitivno nije suđeno da bude legitiman! :)))

    ОдговориИзбриши
  3. Da, ovom kvadratu je dat naziv "Neobičan magični kvadrat 7x7", a sada je dobio i podnaslov: "Nelegitiman". Od početka je ovo bila samo igra, ali ideja da se umesto opisa da kraća pričica je sasvim legitimna. Dakle, čekamo da neko sastavi ovakav enigmatski rad sa ispravnim rečima :)

    ОдговориИзбриши